Kul att veta om djur och leksaker!

Tuesday, November 21, 2006

Gör det lätt att köpa julklappar!

Julhandeln kommer återigen att slå alla rekord!

Bra leksaker eller bruksföremål och prydnadsföremål som man vill ge bort i julklapp kan vara svåra att hitta, det vet alla. Men med djur eller natur som tema går de alltid hem!

Det är alltid fint med en hästmugg eller hundmugg på en hylla, nåt som pryder sin plats och som kan bli till en samlarserie i porslin. Engelska porslinsfabrikanter har använt bra djur- och serietecknare länge. Här finns även välkända sagomotiv.


Leksaker för de minsta på förslag: ett får som gunghäst, en nallematta på golvet, en enhörning på en tavla, en dinosaurie på en kudde eller en leksaksjeep som ser ut som ett lejon, en elefant eller en triceratops. Byggsatser med djurfigurer och pussel med djurbilder.

För våra fyrbenta vänner finns det alltid något extra till julen, en mus med fjädermotor till katten att jaga. Ge ett grisöra till en hund som omväxling till sitt vanliga foder. Gör hunden julfin genom att ge den ishavsalger i fodret som är bra för pälsen. Ge kräckers till fåglarna istället för bara fågelfrö.

Odjur kan också vara ett tema för den som tröttnat på alltför gulligt. Inom området fantasy finns ju allt möjligt som har med sagor, fantasidjur, drakar och onda eller goda makter att göra, tomtar, älvor, trollkarlar och smurfar.
Smurfarna eller Smurferna som det heter i serievärlden är på väg tillbaka som leksak och som samlarobjekt. Nya karaktärer kommer varje år.

Indianer på sina hästar är något bortglömda, men finns fortfarande att få tag på, för att inte tala om riddare till häst med borg, kastmaskin och anda tillbehör.

Idag går allt att hitta under samma tak. Besök Djurtema i Vallentuna eller på nätet.

Med vänlig hälsning – Magnus

Fråga mig om julklappstips på info@djurtema.se




0 Comments:

Post a Comment

<< Home