Kul att veta om djur och leksaker!

Sunday, March 18, 2007

Husdjurslängtan

LIKA BRA SOM EGET DJUR

Man kan påstå att barnen inte längre har någon rejäl anknytning till djur och natur.
Tror barnen att mjölken tillverkas på fabrik och att fisk är fyrkantiga pinnar redan då de fångas. Nej det är att överdriva.
Annat var det förstås förr, många av våra föräldrar och farföräldrar växte ju upp på landet och deltog ofta i proceduren med livsmedlens tillkomst, även jakt och fiske.

Mycket görs nu på konstgjord väg. Om de unga har kontakt med djur sker det ju ofta i fritidsverksamhet eller på loven. 4H är ett sådant exempel, samt hästsport och klubbar för kaninhoppning och agitity.

Synd om de barn som aldrig får ha ett eget djur. De får kanske nöja sig med att gå i en djuraffär och titta .Någon i familjen kanske är allergisk, eller att föräldrarna helt enkelt inte har tid i sin stressade livssituation att engagera sig med en uppgift till.

Då är det bra att det finns djurparker och andra inrättningar som vill visa djur och dessutom ta på sig lite av uppgiften att bevara en hel del utrotningshotade arter till eftervärlden.
Det finns chans att plantera ut många arter som nu kanske mest finns på zoo. Fångenskap är på gott och ont, men på sikt kan de sällsynta djuren få tillbaka en passande naturlig miljö och vi får se till att de ändå har det ganska bra under tiden.

Magnus
Djurtema

0 Comments:

Post a Comment

<< Home